Blogi, joka kertoo vain pienistä häistä. Miksi?

Tämän blogin tarkoitus on auttaa sinua ja tulevaa puolisoasi järjestämään pienimuotoiset, intiimit ja just teidän näköiset häät. Käytännössä siis kokoamme tänne oikeasti toimivia vinkkejä ja annamme myös henkistä tukea pienten häiden suunnitteluun. 

Vallalla oleva hääkulttuuri antaa tietyn muotin ja ihanteen, johon et ehkä koe mahtuvasi. Haluamme auttaa teitä parina löytämään mitkä asiat ovat teille oikeasti kaikkein tärkeimpiä hääpäivässänne. Kun turha karsitaan pois, stressi vähenee ja on kuin taakka olisi nostettu harteilta.

Häät, joissa keskitytään vain oleelliseen

Häiden järjestämiseen voi liittyä paljon korkeita odotuksia ja vaatimuksia. Osa niistä tulee ulkoa päin, mutta osa myös sisältä meistä itsestämme. Jos olet pohtimassa pienten häiden järjestämistä, olet ehkä ajatellut jotain tämän tyylistä:

En jaksaisi pitää isoja häitä ja yrittää miellyttää kaikkia, mutta en tiedä uskallanko myöskään pitää ihan minihäitä.

Pohjimmiltaan kysymys ei ehkä ole edes tarkka vierasmäärä vaan se, että saisitte pitää häät, joissa itsekin viihdytte sen sijaan, että yrittäisitte miellyttää muita ihmisiä. Kuten tiedät niin miellyttäminen on uuvuttavaa ja siinä ei ole mitään järkeä.

Pienten häiden suunnittelussa tulee kuitenkin myös omat haasteensa vastaan. Ketkä kaikki “pitää” kutsua häihin? Pitääkö serkut kutsua, vaikka emme olisi olleet tekemisissä 5 vuoteen? Pitääkö aina kutsua sedät ja tädit, onko se törkeää jättää kutsumatta? Kenen kaikkien avecit kutsutaan? Mitä jos joku loukkaantuu?

Oman sekasotkunsa aiheuttaa tietysti koronatilanne. Mistä tietää, voiko tänä tai ensi vuonna edes pitää häitä? Ja kuka tietää saako vieraita olla 50, 10 vai 2 kun teidän hääpäivänne koittaa…

Vaarana on, että lopulta innostus häistä muuttuukin stressiksi. Saatat hetkellisesti jopa ajatella, että olisipa tämä jo ohi, niin voisi taas ottaa rennommin…

Loppujen lopuksi haluatte vaan mennä naimisiin rennosti läheisten ihmisten kanssa. Tarvitseeko sen olla näin vaikeaa?

Ehdotus: mitä jos järjestäisitte juuri sellaiset häät kuin te haluatte?

Mitä jos kutsuisitte vain ne ihmiset, jotka oikeasti haluatte mukaan? Mitäs jos osaisi keskittyä vain siihen olennaiseen ja jättää kaiken muun pois?

Meidän missio on tämän blogin avulla auttaa teitä siinä prosessissa. Haluamme auttaa teitä keskittymään häiden suunnittelussa asioihin, jotka ovat teille oikeasti kaikkein tärkeimpiä ja vähentämään stressiä.

Mikä on Takapihalla Hääkuvaus?

Me ollaan Susanna ja Viivi, kaksi ammattikuvaajaa. Olemme molemmat olleet tahoillamme hääkuvaajia jo noin 10 vuoden ajan. Tutustuimme keväällä 2018, ystävystyimme ja päätimme pian yhdistää erilliset hääkuvauksen yrityksemme ja siitä syntyi Takapihalla Hääkuvaus.

Meille molemmille perhe on kaikki kaikessa ja kaikki tekemisemme johtaa lopulta siihen. Olemme molemmat naimisissa (Susanna vuodesta 2016 ja Viivi vuodesta 2020) ja se on myös tuonut meille uutta perspektiiviä hääkuvaukseen. Tiedämme, miltä tuntuu olla järjestämässä häitä ja elää se koko prosessi läpi.

Ymmärrämme, miten stressaavaa häiden järjestäminen voi olla ja miten paljon työtä siihen voi liittyä. Tiedämme, miten helposti voi ottaa paineet itselle tehdä täydelliset häät, joissa voi toteuttaa kaikki ne 1000 omaa haavetta yhtä aikaa. Tiedämme myös miten ihanaa on toteuttaa juuri sellaiset häät kuin haluaa ja miten suuri ilo hääprosessista voi tulla sen myötä. Viivi on myös elänyt läpi koronan vaikutukset häiden suunnitteluun myös morsiamena, joten meiltä löytyy ymmärrystä ja tukea myös siihen.

Meidän visio onkin olla enemmän kuin vain hääkuvaaja. Voit ajatella meitä extrakaasoina, hääsuunnittelijoina, tsemppaajina ja ystävinä.

Koska meidän yksi vahvuuksista on tiiminä työskentely, me ollaan myös jaettu rooleja kummankin vahvuuksien mukaan siinä missä vaiheessa autetaan teitä. Viivi on meidän tiimin valokuvaaja ja hän kuvaa harjoituskuvat (kuuluu jokaiseen pakettiin) ja itse hääkuvat. Susanna taas auttaa teitä erityisesti kuvatuotteiden ja albumin suunnittelussa (kuuluu myös joka pakettiin) kun olette saaneet kuvanne.

Meidän kauttamme saatte paljon enemmän kuin vain hääkuvaajan. Meillä on nimittäin paljon yhteyksiä eri hääalan ammattilaisiin ja halutessanne autamme teitä löytämään unelmienne paikan mennä naimisiin ja kaikki ammattilaiset aina musiikista tarjoiluun ja kampaajasta hääpukuihin.

Huolehdimme minihäistänne alusta loppuun ja autamme teitä tiiminä järjestämään unelmienne pienet ja intiimit häät luonnon keskellä.

Kenelle tämä blogi on?

Tämä blogi ei ole kaikille, koska pareja ja häitä on niin monenlaisia. Se on täysin ok, ja siksi haluamme tehdä selväksi, kenelle kirjoitamme.

Tämä on tehty juuri sinulle, jos haaveilet tällaisista häistä:

  • Siellä on vain teille läheisimmät ihmiset paikalla ja ehdit oikeasti jutella kaikkien vieraiden kanssa
  • Ilmapiiri on rento ja päivä on lähempänä perhejuhlaa kuin isoa tapahtumaa
  • Ohjelma on luontevaa eli ei kiusallisia hääleikkejä (morsiamen ryöstö: skip…)
  • Häiden suunnitteleminen on ihanaa ja jopa leppoisaa, ei stressaavaa täydellisyyden tavoittelua

Pohjimmiltaan meidän viesti on, että teidän ei täydy tehdä hääpäivässänne mitään, mitä ette halua. Jokaisella hääparilla on oikeus ja vapaus järjestää juuri sellaiset häät kuin haluaa ja kutsua ne ihmiset, kenen aidosti haluaa olevan paikalla.

Jos tunnistat itsesi tästä, olet oikeassa paikassa!

Mitä voit odottaa tältä blogilta?

Tulemme julkaisemaan uuden artikkelin joka perjantai. Olemme jakaneet blogin eri aiheisiin, jotta löydät etsimäsi helposti:

Vinkit
Saat konkreettisia ja oikeasti toimivia häävinkkejä pienten ja intiimien häiden järjestämiseen. Lisäksi kerromme vinkkejä hääkuviin liittyen, kuten miten kannattaa valita teille sopiva hääkuvaaja, miten sade vaikuttaa kuvien ottamiseen tai mistä lähteä etsimään hyvää kuvauspaikkaa potreteille.

Häätarinat
Näytämme inspiraatioksi kuvia kuvaamistamme Takapihalla-häistä = pienimuotoiset, persoonalliset ja rennot häät

Haastattelut
Tulen haastattelemaan blogiin eri hääalan ammattilaisia kuten floristeja, hääsuunnittelijoita, kampaajia jne. inspiraatioksi teille.

Behind the scenes
Pääset tutustumaan meihin vähän paremmin, kun kerromme behind the scenes -juttuja arjestamme ja asioista jotka inspiroivat meitä.

Ihanaa kun oot mukana! Tule moikkaamaan meitä myös Instagramiin klikkaamalla tästä!

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Hey you, jätä joku kommentti! :)x